Kyllä eilinen sade ja sen jälkeinen sumuisen kostea yö sittenkin teki kasveille ihmeitä, vaikka aluksi mietin, että suurin osa taisi pintoja pitkin mennä hukkaan. Jo melkein kuolleiksi luulemani syreenipensaat kohottivat lehtensä melkein normaaliasentoon ja angervopensaatkin tekivät samoin. Kokonaan ruskettuneen ja lehtiään varistavan koivun kohtalo vähän mietityttää, mutta pidän kyllä koivua niin sitkeänä sissinä, etten usko sen kumminkaan kupsahtavan. Mikäs siinä, risutyömateriaaliahan siitä saisi, mutta kun sattuu olemaan sen kaatolistallani olevan koivun vieressä :(

Tänäänkin mustia pilviä purjehti tontin yli ja muutama tihkuinen pisarakin niistä irtosi, mutta ei sen enempää. Huomiseksi on luvassa ukkoskuuroja ja Ilmatieteen laitoksen sade-ja pilvialue -animaatiotkin näyttäisivät, että vettä saattaisi tulla jo tämän yön aikana. Ämpärit on taas viritetty rännien alle varastoimaan edes murto-osan sadevedestä. Jokin isompi astia täytyy kyllä jonkin rännin alle saada hankittua, ettei kaikki valu rännikaivoja ja putkia pois pihasta.

Kuutamopenkin juurimattoasennus on vieläkin tekemättä ja jos sateita näyttää jatkossakin tulevan, uskaltaa hommaan ehkä ryhtyä. Kaikki kasvit ylös, matto alle ja kasvit takaisin. Uutta multaakin tarvitsisi varmaan hankkia, mutta budjetti ei moista salli. Ongelmallista tuossa hommassa on lisäksi se, että olen istuttanut perennojen väliin paljon sipulikukkia, joita väistämättä menee taas haaskuun (kaivellessa niihin osuu niin helposti) ja lajit sekaisin kun alan muljauksen. Istuttaako ne sitten sikin sokin muualle ja hankkii uudet sipulit vai laittaako sekamelskan takaisin penkkiin? No, ovatpahan kaikki ainakin pääosin valkoisia sävyltään :) jos päädyn sekaistutukseen.

Sivupihan kivikaarre on myös kesken. Kävin tänään lapion kanssa koettamassa miten pölyävä maa on kastunut. Ehkä noin kahden sentin matkalta :( eli en viitinyt vielä aloittaa maankääntöä ja reunakivien muljausta. Päivä meni lähinnä katsellen tulevia askareita. Nautiskelin auringosta virketen ja yritin toimia erotuomarina lasten leikeissä. Jotenkin se kuiva kausi kuivatti myös puutarhatöiden tekohalut. Ja kun vielä samaan ynnätään khh/kylppäri/saunaremontti ja ilmiliekkiin roihahtanut virkkaus/neulontainnostus, niin saapa nähdä tuleeko mitään tänä vuonna enää tehtyäkään ;) Mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä, vaikka väistämättä syksyinen olo alkaa hiipiä mieleen. Johtuuko se sitten koulujen alkamisesta vai mistä, sitä en tiedä. Meillä kun ei tuo koulujen alku näy vielä mitenkään.

Olipas jaaritus, toivottavasti jaksoit loppuun asti. Kuvaksi eilinen otos tuosta pahiten ruskettuneesta isosta koivusta. Muitakin koivuja siis on, mutta ei noin isoja. 3.8.06 lisätyssä postauksessa oli muuten kuva samasta koivusta, mutta silloin se oli vielä keltalehtinen.

154909.jpg