Täytyypä kertoa minkälainen pieni episodi tapahtui vain hetki tuon edellisen jutun kirjoituksen jälkeen.

Tästä tietokoneelta siirryin siis sohvalle löhöstämään ja katselemaan ukkokullan kanssa televisiota. Hetken päästä havaitsin outoa liikettä silmäkulmassa, mutta koska mitään ei näkynyt ajattelin nähneeni "omiani". Jossain vaiheessa ukkokulta kävi vessassa ja samalla vaivihkaa tökkimässä eteiseen aiemmin illalla tuomiani toppavaate/kenkäsäkkejä. Hänkin oli siis havainnut jonkin vilahduksen eteisessä sohvalta käsin, mutta ei ensin kertonut siitä minulle (kun luuli, että pelkäisin hiiriä). Moista toimintaa ihmettelevänä kysyin, että mitä ihmettä sieltä haet ja samalla hetkellä tuli mieleen se oma liikehavainto. Ja kuinkas ollakaan sieltä pussien alta tosiaan löytyi vikkelä hiirulainen.

Yritimme saada suljettua eteisestä muualle taloon johtavat ovet ja jättää hiiri eteiseen, mutta sepäs onnistui  noita säkkejä siirrellessä kuitenkin livahtamaan salin puolelle. Laitettiin juustoa ja leipää eteiseen syötiksi, mutta hiiri pysyi poissa (koska olikin salin puolella eikä eteisessä). Ja yhtään "fällää" (=loukkua) ei tietenkään ollut käden ulottuvilla juuri tuolloin. Odoteltiin hissukseen.

Rapina pakastimen takaa (salin nurkasta) paljasti tunkeilijan. Yritimme saartaa hiirtä nurkkaan, mutta taas se onnistui luikahtamaan vastapäiseen nurkkaan. Sieltä saimme sen eteisen puolelle ja ovet kiinni. Siellä se ikävä kyllä sai iskun tuosta tuhkalapiosta ja siirtyi suotuisimmille metsästysmaille.

1038322.jpg

Julmaa touhua, mutta eipä kai noita otuksia oikein voi hyysäämäänkään alkaa. Myönnetään, että minä olisin ehkä yrittänyt pyydystää hiiren laatikkoon ja kiikuttaa pihalle. No pihalle tämäkin vietiin, ja kahdesta kissastamme, HattiWatti-kolli nappasi sen heti ja lähti muristen herkuttelemaan. Ei näemmä ollut mikään iso kolaus kissan itsetunnolle, vaikka hiiri olikin ihmisen nappaama. Niin, ja sai se toinenkin paikalle ilmestynyt kissa kinkkusiivun namipalaksi, ettei ihan turha reissu tullut sillekään.

Mitäs tästä opimme? Ainakin, että maalla ja varsinkin vanhassa talossa asuessa täytyy aina olla pari loukkua helposti käyttöönotettavassa/muistettavassa paikassa jemmassa. Vintille täytyy sijoittaa pari hiiribaaria ja kaikki siellä säilytyksessä olleet pussukat ja laatikot kannattaa ensin avata ja tutkia vaikka kuistilla. En tiedä olisiko hiirulainen tullut pussien mukana sisään vai luikahtiko se suoraan ovesta noita pusseja sisälle kantaessani. Eikä tietenkään ole poissuljettu sitäkään, ettei se olisi tullut sisälle ihan suoraan ulkoa, kun lapsilta jää joskus kulkiessaan ovet raolleen ulos asti.

Että tällaista lauaintai-illan rattoa :)