Tämä unohtui viime postauksesta (vaikka piti olla sen aihe). Kettuterroristien kmsu antoi blogilleni tällaisen ison E:n. Kiitos. Vähän noloa tosin on, että blogaaminen puutarha-asioiden tiimoilta on talvikaudella ollut kovin niukkaa. Ja kun puutarhatyötkin ovat rajoittuneet edellisen postauksen rodon peittelyyn ;)

1325462.jpg

Ja taas jouduin editoimaan, kun huomasin, että nyt puolestani unohdin laittaa palkintoa eteenpäin. Kuten käsityöblogin puolellakin tein, jatkan palkitsemista vain yhdelle (niin riittää jatkossa muillakin sitten blogeja palkittavaksi) ja se yksi on Tellu-Tellervo Tellun blogista. Kyseisessä blogissa on paljon muutakin mukavaa kuin pelkästää puutarhajuttuja, joten kannattaa tutustua ellette ole jo vakikävijöitä :)

Minna kyseli edellisen postauksen kommentissa, että onko täälläpäin (eli II-vyöhyke, länsirannikko) yleensäkin talvisin näin vähän lunta. Valaistaan asiaa hieman. Olemme siis asuneet täällä nyt 7½ vuotta ja erittäin hataran muistini mukaan, ensimmäisinä talvina olisi ollut paljon enemmän lunta, tai ainakin jonkinverran lunta.

Harmittaa kun talon kunnostuksen alusta asti ei ole ollut digikameraa, eikä silloin muutenkaan tullut nykyiseen tahtiin kuvailtua taloa ja pihaa ennen ja jälkeen -näkökulmista. Muutamia lainadigillä otettuja kuvia onneksi löytyy ja niistä katselin, että ainakin talvena 2003-2004 on ollut lunta täkäläisittäin ihan kunnolla. Siitä todisteena kuva:

1325460.jpg

Yleisimmin lunta lienee kuitenkin tullut vain suht pieninä annoksina ja parin viimeisen talvin trendi on ollut, että vanha ehtii sulaa pois ennen uuden tuloa.

1325944.jpg

Noiden ensimmäisten talvien takia tänne alunperin traktorikin hankittiin, että pääsisi oman tien tarpeen vaatiessa auraamaan. Muutaman kerran taisi auto jäädä pihatien mäkeen peltoaukean mitalta tuiskanneeseen lumeen, ja joskus on ollut vaikeaa puskea reittiä isojen lumiaurojen jättämien penkkojen läpi valtatielle. Traktoria lienee käytetty auraustarkoitukseen sen hankinnan (2005) jälkeen varmaankin alle 5 kertaa. Tien lanaukseen ja pihan möyrintään sitten onneksi enemmän, ettei se turha ostos missään nimessä ole olllut.

Eikös se traktori muutenkin vähän ole niinkuin maalaistalon vakiovaruste ja pihakoriste ;D Ja tietenkin kaikkien pikkupoikien mielipaikka, kuvassa on keskimmäisen ensikohtaaminen uuden "perheenjäsenen" kanssa.

1325919.jpg
"Mä maalaispoika oon..."