Aika omituista miten sisämaahan mentäessä kevät tuntuu tulevan niin vauhdilla, että vaikka lunta on viikkoja pidempään ja reilusti enemmän, niin silti kevät etenee siellä vähintään tuplanopeudella. Esimerkiksi 50 kilometriä omasta pihasta sisämaahan mentäessä narsissit ja aikaiset tulppaanit alkavat jo lopetella kukintaansa. Omassa pihassa sensijaan vasta alkaa pikkuhiljaa näkyä maasta sen verran piippaa, että olen päässyt tunnustelemaan onko tulossa kukkiakin vai pelkkiä lehtiä. Osasyynä on varmaan savinen maa, puolivarjoinen sijainti ja kylmä tuuli. Osan narsisseista on kyllä tainnut talvi viedä, tuskin vesimyyräkään niistä kamalasti tykkää, sillä tuolla alarinteessä piti (ja ainakin vielä viime keväänä oli) olla kaikkien omena/luumupuiden juurella täysi narsissimiehitys, mutta sielläpä on vain muutamia kukkia siellä täällä.

Puutarhassa on tänään ollut vähän sellainen saapastelupäivä, kastelua ja pientä kitkentää lukuunottamatta. Tuntuu, että ainakin tällä puutarhalla on ihan oma mielensä, eikä se todellakaan ole yhtä kuin itselläni ;) Näin keväällä sitä hetken luulee, että voisi hallita maasta nousevaa kaaosta, mutta pian huomaa sen mahdottomaksi ja yrittää loppukesän elää jonkinlaisessa symbioosissa rikkaruohojensa kanssa.

Tänään illalla kuitenkin sää helli, oman mittarin mukaan jopa parinkymmenen asteen verran ja ilmassa oli tuttua kevään tuoksua..

87711.jpg