Minä en. Tai siis minulla on niihin ristiriitainen suhde. Tykkään kyllä (olen pakottanut itseni tykkäämään) noista pihan valtiasta, vanhoista valtavista käppyräisistä ja naavaoksaisista lintujen suojapaikoista, mutta EN tykkää niiden roskaamisesta yhtään. Haravoin tänään kolme kärryllistä neulasia pelkästään pieneltä pläntiltä kivituhka-aluetta ja polkua. Lisää siivottavaa löytyy kalliolta ja kivikkomaalta. Osan aion puhaltaa lehtipuhaltimella pois sitten kun viimeinenkin vaahteran lehti on pudonnut maahan (kivipuron) päälle. Olisi nyt vain hetken vähän kuivempaa niin pääsisi myös leikkaamaan toisaalta pihasta ylimittaisen ruohikonkin.

216568.jpg

Nelisen tuntia paahdoin pihalla siivoten, haravoiden, vieden tavaroita talvisäilöön, keräten sekalaista lasten "kylvämää" laudanpätkää, narua, rikkinäistä lelua jne pois. Samalla löysin monta kadoksissa ollutta istutusvälinettäni. Ja samalla siirsin myös osan kuutamopenkkiin suunnitelluista kasveista lähemmäksi tulevaa talvista väliaikaisistutuspaikkaa.. -niin se syreenien eristämis -homma jäi sitten lopulta tekemättä, mutta ensi keväänä yritän uudella innolla. Ja sitten onkin valmiina jo juurimatot sun muut navetalla odottamassa inspiraatiota ja maan sulamista.

Päätös olla ostamatta yhtään kevätsipulia on muuten pitänyt, vielä kun oppisin kevään huumassa olemaan ostamatta kasveja, joiden tuleva istutuspaikka ei ole ihan valmis ;)