Vihdoinkin pääsin taas muutaman päivän tauon jälkeen ulkohommiin, kun pilviverho väistyi iltapäivän aikana syrjään. Pihalla oli runsaiden sateiden ansiosta tapahtunut rikkaruohojen ja mäkäräisten vallankumous. Voikukat rehottivat puolimetrisinä ja siellä niistä suurin osa rehottaa edelleenkin ;) Mäkärät tunkivat puolestaan hanskan suusta sisään, mutta isommilta puremilta kuitenkin vältyin.

Ukkokulta kylvi loppuun kesken jääneen nurmikkokylvön, ja laittoi taas päälle myös kerroksen hiekkaa. Ainakin viime päivien sateiden jälkeen näyttäisi aiemmin laitetut siemenet vielä pysyneen paikallaan.

Minä puuhastelin uuden polun ja talon välisellä alueella. Otin isoimpia kiviä pois ja siirtelin hieman siellä jo olleita hostia. Lisäsin kotkansiiven alkuja ja toisaalta siirtämiäni ruttojuuria. Aika autiolta näyttää vielä, mutta toivottavasti tuosta vielä rehevöityy. Kulman iso kasvi on töyhtöangero. Vielä täytyisi siirtää maanpeitteeksi peippiä ja maahumalaa. Rönsytiarellaakin tuonne ehkä vielä tulee. Ja lisää kuunliljoja siirtoistutukseen kuutamopenkistä. Toivelistalla olisi myös sormivaleangervo.

628227.jpg

Jos on paljon näkyvää viime viikkoina saatu tehtyä, niin on sitä toki hurjasti vielä tekemättä. Tässä yksi esimerkki. Kuva on jatkoa edelliselle kuvalle eli suoraan sen oikealla puolella. Tuossa seinustalla on nyt sekalainen seurakunta mm. valkoista jaloangervoa, kotkansiipiä, hostia sekä pikkutalviota.Vasemmassa reunassa oli tänne muuttaessamme iso humalan juurakko, mutta se jouduttiin siirtämään pois kun laitettiin nuo sadevesijutut, rännit ja muutenkin uusi ulkovuori. Nyt palautin humalan lähes samaan paikkaan kasvamaan ja lisäsin vielä toisenkin alun myös oikeaan reunaan. Voin kertoa, että vastustus köynnöksen laittamiselle seinän viereen oli kovaa, mutta siellä ne nyt istuvat ja toivottavasti kohta kiipeävät katonrajalle asti virittämiäni naruja pitkin.

628228.jpg

Suurin ulkonäköongelma tuossa on nuo sadevesikaivot. En oikein tiedä miten ne naamioisi. Kaksi kaivoa olen piilottanut kivien taakse, mutta jotenkin on juuri nyt mitta hetkeksi ihan täynnä kivihommia. Peittyisihän ne ehkä ihan kasveillakin, mutta sitten olisivat kuitenkin näkyvissä puolisen vuotta, että jotain pysyvämpää on hakusessa. Edelleen muurikivet olisivat kätevä ratkaisu, mutta kun en millään haluaisi niitä tänne vanhaan miljöösen tuoda. Muuten kiinnostaisi tietää, onko teillä pihoissanne tälläistä "siivoa" ollenkaan? Tämä ei taida edes olla vielä pahin näkymä tältä tontilta.

Lapsetkin ovat taas ansioituneet tavaran levityksessä aika hyvin tämän päivän aikana. Kasvikierroksellani bongasin tämän pellonreunan raidan, mistä tarkempisilmäinen erottaa ainakin pätkän viemäriputkea, virkatun hiekalla täytetyn pipon, vanhat köynnöstuet ja muuta roinaa. Leikkipaikalta löytyi sitten muovisia  auramerkkejä, joista osa tietenkin taitettu poikki.

628229.jpg

Vauhdilla on taas kukat kukkineet. Minulta ihan livahti ohi valkonarsissien kukinta, löysin harmikseni enää muutaman kukkivan. Pensasmustikassa kävi pörinä, samoin vanhassa omenapuussa, mutta suurin meteli oli ehdottomasti luonnonvaraisen kuusamapensaan luona.

628256.jpg

Kuvassa on keskimmäiselle pojalle istutettu Huvitus omenapuu ja alla tavallinen, mutta ah niin ihanainen maatiaissyreeni. Tätä täytyy ehdottomasti ehtiä nuuhkimaan ja taidanpa tänä vuonna koettaa kukinnon kuivausta kuivakukkahiekassa. Harmi vain, ettei tuota ihanaa tuoksua saa millään talteen.

628259.jpg

Tänään löysin myös uuden inhokkikukan. Luonnonvarainen puna-ailakki on levittäytynyt ihan joka puolelle, ja pitkä tovi menikin talikon kanssa viime kesänä istutettujen juhannusruusujen multia tonkiessa ja ailankin taimia metsään viskellessä. Suht helpostihan se irtoaa, mutta ei savimaasta kuitenkaan ihan ilman apuvälinettä.

Tässä kuvassa on puolestaan yksi suosikkini eli pikkusydän. En tiedä onko tämä kevät- vai kesäpikkusydän, mutta kaunis on ja hyvä leviämään. Jonkinasteinen keväthuuma taitaa vaivata näitäkin kaveruksia ;)

628230.jpg

Ja hups sitä ollaankin jo kesäkuun puolella.