Mitä ihmettä kuutamopenkille oikein tapahtui siinä välissä kun minä podin flunssaa? Sinne on pienessä ajassa muodostunut ihan uusi, vehreä maanpeitekasvusto: vesiheinästä, maahumalasta ja ruohosta. Tänä iltana ajattelin käydä katsastamassa tilannetta ja lähdin kitkentävälineineni (lapset olivat tosin hukanneet kaikki yhtä lukuunottamatta) kohti iltapäivän sadekuuroissa hyvin kastunutta kukkapenkkiä ja voi mikä lohduton näkymä sieltä paljastuikaan:

94175.jpg

Kitkin minkä voin ja vihaisena takana kasvavalle syreenille, nypin maasta ison tukun innokkaita kohti penkin keskustaa pyrkiviä syreeninalkuja. Yksi tuttu kyselikin eilen löytyisikö yhtään aitavärkkiä ja löytyihän sitä. Ja lisäksi 4 liljakukkoa! Opetin lapsille vähän huonoja tapoja ja näytin mitä näille punatakeille tehdään. Tekisi mieli kyllä hävittää koko varjoliljakasvusto (kukkojen takia), mutta en nyt viitsi kaivella tuota penkkiä ennen syksyä ja isompaa remonttia (täytyy nuo syreenit eristää kukista). Enkä myrkkyjäkään jaksa noiden otusten takia alkaa käyttämään.

Ajatuksena minulla oli saada penkki kitkettyä ja tarkistettua lopulliset talvituhot. Sitten oli tarkoituksena kokeilla ainakin reunaan (kuunliljojen ja reunatiilien väliin) sanomalehtikerrosta ja päälle yhden säkin verran ostamaani Biolanin multakatetta. Mutta toisin kävi, en edes saanut kitkentää tehtyä kun ukkokulta huuteli meitä jo iltapalalle.

Pari isompaa aukkoa penkissä tosiaan on, eli tietää vähän ostoksia (mikä taas ei ole ollenkaan kamalaa). Akileijan ja ukonkellon siementaimiakin kaivelin ylös, toisaalle istutettaviksi. Samoin ison tukon maahumalaa ja suikeroalpia, joita en tyhmyyksissäni joskus sieltä poistanut. Nekin päätyivät erästä luiskaa peittämään. Viime kesänä tein kuitenkin aivan ylivoimaisen emämokan, kun laitoin penkin reunalle ruohosilppua, siis täyttä rikkaruohosilppua, kun meidän nurmikosta puhutaan. Nyt se reuna on kuin paraskin vastakylvetty mullos. Eli hommia tosiaan jäi vielä toisellekin päivälle. Ja nyt vähän mietiskelemään mitäs uusia valkoisia kukkia penkkiin keksisi. Ehdotuksia?