Pitäisiköhän alkaa saunapaneloinnin sijaan suunnittelemaan arkin rakentamista?

752971.jpg

Sademittaria ei tyhjättu edellisen postauksen (keskiviikko 18. päivä) jälkeen, eli silloinhan oli satanut 22mm. Arvioin tuossa olevan vettä noin 45mm, ellei jopa hieman enemmänkin. Tänään mittari tyhjättiin, ja senkin jälkeen on satanut jo 16mm. Eli yli 60mm kolmen päivän aikana. Ja kuten arvata saattaa, niin tietenkin parasta aikaakin sataa :) Hieman sinistä taivastakin pilvien lomasta jo kyllä näkyy, mutta silti sataa. Jokohan sitä huomenna tulisi hetken poutajakso, että pääsisi tarkastelemaan mitä sade on puutarhassa saanut aikaan.

752964.jpg

Jos jotain positiivistä tästä kosteasta ilmanalasta nyt hakee, niin kesäkurpitsat ovat varmaan kasvaneet oikein urakalla ja samoin uusin nurmikkokylvöskin vihertää jo mukavasti.

Laitetaan loppuun jo aiemmin talletettu juttu puutarhan väripareista. Jatkan juttua kun tosiaan pääsen taas kameran kanssa ulos.
---
Quulla oli taannoin blogissaan mukavia kuvia kasvipareista. Tässä on yksi tämän pihan räväkimmistä väripareista, ukkokullan siskolta peräisin olevaa ritarinkannusta sekä ostotaimena hankittu kesäkullero. Kuva on huono salamakuva, mutta ehkä tästä jotain saa hahmotettua.

732887.jpg

Kuva on kottarimaastani eli täällä kasvaa sekaisin kaikenvärisiä (eikä aina niin hyvin yhteensopivia) kasveja. Tällä ritarinkannuksella ei ole varpaillaan kuin arviolta 25cm maata eli sen ja alkukesän kuivuuden takia kasvaa kovin kituliaasti. Tätä täytyy kukinnan jälkeen jakaa ja siirtää kivikaarteen päälle ruusupensaiden väliin kasvamaan.

Tässä vielä toinen omaa silmää miellyttävä raikas valkokirjavan (Fire and Ice? Minuteman?) kuunliljan ja rubiininpunaisen (jalostettu kanta) ketoneilikan yhdistelmä äitini kapeasta kukkapenkistä:

732867.jpg

Mukavaa Jazz-viikonloppua!