85654.jpg

Kantojen alue on saanut nimensä siitä, että tuossa kasvoi kaksi valtaisaa kuusta lähekkäin. Toinen oli monihaarainen ja lahoakin löytyi. Lisäksi nuo kuuset keräsivät pihaan ikävästi hyttysiä. Kuuset kaadettiin keväällä 2001. Sitten olikin pitkä luova tauko tähän alueen kanssa. Ensimmäisessä kuvassa alkaa alue hahmottua, otettu syksyllä 2004. Alueelle on istutettu jo koristeomenapuu Kadetti sekä villiviinit samana keväänä. Kannot ovat edelleen näkyvissä hiekkalaatikon vasemmalla puolella ja sen takana (ja koivun välissä).

85653.jpg

Kantojen poistoon ei alettu, ne vain sahattiin mahdollisimman mataliksi ja päädyttiin naamioimaan. Toinen on tässä (ao. kuva) kivimuurin sisällä (orvokkeja täynnä olevan soikon alla) ja toinen saa päällensä maata ja tekee siihen kohtaan pienen kummun, josta toivottavasti pääsee ruohonleikkurilla ajamaan.


85134.jpg

Ja sama paikka myöhemmin kesällä tuosta portaiden yläpäästä napattuna.

85657.jpg

Naamiointi toisesta suunnasta, portaat lähtevät vasemmalle alas

85121.jpg

Toukokuu 2006

Syksyllä 2005 huoltopihan aluetta siistittiin kuorimalla nurmituppaita pois ja päälle laitettiin kivituhkaa. Matalien kivikaarien välistä menevät portaat alas marjapensaille. Portaat ovat reunojen osalta vielä keskeneräiset. Niiden yläpäässä ollut halpa, koottava kaariportti hajosi syksyn tuulissa ja portaiden oikealle puolelle istutettu imukärhövilliviini odottelee tuohon nyt puusta rakennettua porttia tuekseen.

Keskellä kivien reunustamaa aluetta kasvaa Kadetti koristeomenapuu, lapsille on istutettu muutama kuukausimansikka ja hiekkalaatikon puolelle olen siirtänyt ahomansikkaa. Kannon edessä ja sivuilla on 3 rinneangervoa. Pensaiden juurella on nyt haketta ja sen alla sanomalehtiä nujertamassa rikkaruohoja. Aiemmin kokeilin niiden väliin rauniokilkkaa, mutta poistin ne myöhemmin kun kiipeilivät ja rönsysivät hieman liian hallitsemattomasti. Lähempänä portaita kasvaa vielä mm. mirrinminttua, keltaista päivänliljaa, esikoita, kurjenpolvia, muurikelloa ja pariin kertaan siirretty pensashanhikki. Portaiden reunalla kasvaa vuorenkilpeä.