Pihahommat ovat olleet tänään vähän taka-alalla. Kuopuksella oli 2-vuotis syntymäpäivä, ja sitä vietettiin päivällä remonttia tehden ja illalla käytiin leikkipuistossa. Pelle Hermannin puistossa (ja tietenkin koko Kirjurinluodossa ja viereisessä Hanhipuistossa) on kaunista nähtävää myös puutarhanhoidosta kiinnostuneelle, mutta tänään tuli nyt vain keskityttyä lasten kanssa olemiseen leikkipuiston puolella.

Yksi havainto sieltä oli, että rautatienomenapuusta (tai joku riippaomenapuu se ainakin siis oli) löytyi samanlaista seittiä ja ötökkää kuin tuomista. Tuomia ei ollut kuitenkaan lähistöllä. Oman pihan tuomissa on vasta seitinmuodostus alullaan. Viime kesänä ei ötökkäarmeija ehtinyt ihan kaikkea kaluta, mutta miten käy tänä vuonna?

Lapsia kuvailin etenkin näiden nallekarhujen läheisyydessä. Nallet oli sijoitettu kivien ja erilaisten havujen keskelle puuhastelemaan. Upeita patsaita. Kunnon kuvia en ehtinyt pelkästään näistä patsaista ottamaan, mutta tässä muutama kaukolaukaisu. Ensimmäisessä on syntymäpäiväsankari ilmeisimmin isäkarhun vieressä.

105450.jpg

Tämän toisen rajasin näin, kun kuvaajan käsien varjo näkyy vähän nolosti.

105449.jpg