Talvi meni ja sulatti lumet maahan kosteudeksi. Toukokuu oli kuivaa, mutta 23. päivä satoi vähäsen vettä. Kesäkuussa taisi sataa kaksi kertaa, aika niukasti kuitenkin. Heinäkuussa satoi 21. päivä 5,5ml ja kerran ehkä 7 tippaa neliölle. Sen jälkeen taivaalta onkin tullut pelkkää paistetta. Ja näkyyhän se kun se yhdistetään kastelukaivon ehtymiseen 25. päivä. Kävin tänään kuvaamassa muutamia kohtia pihasta. Luonnosta löytyy kyllä vielä pahemman näköistä jälkeä.

Tässä on esimerkiksi lähes sama kuvakulma kuin blogin taustalla näkyvässä kuvassa. Eli kuvassa näkyy ns.cottage carden ja kivipuroa.

145039.jpg

Sitten kesällä kauniisti kukkinut verhoangervo kallion reunamalta.

145038.jpg

Tässä taasen yksi metsämansikkapaikka, mistä lapset napsivat suuhunsa monet makeat marjat. Menee tämä kohta uusiksi, ehkä turveharkoilla reunustettuna. Nyt on ollut vain liuskekivistä kasattu reuna alas viettävällä kalliolla ison männyn juurella.

145181.jpg

Ja ehkä pahimman näköinen isoimmalla lehtimassallaan on tämä kahden syreenipusikon muodostama "kuja". Maassakaan ei enää kasva edes rikkaruohot, kiitos lasten tallauksen. Yleensä tuo väli on ollut tunnelmaltaan viidakkomainen pöheikkö, josta ajattelin yrittää tehdä tunnelia sitomalla syreenien latvoja yhteen. Saas nähdä onko ensi vuonna enää mitään sidottavaa.

145042.jpg

Ettei kuitenkaan menisi ihan itkuvirreksi tämä postaus, niin laitetaan kuva harvoista kukkijoista. Tämä keväisiltä taimivaihtopäiviltä saamani kultapallo avasi tänään nuppunsa väliaikaisessa istutuspaikassaan.

145045.jpg

Kuten blogin oikeasta reunasta näkyy niin on melkein täysikuu, jos siis uni ei illalla satu heti silmään tulemaan ;) Lisää aiheesta löytyy mm. Ursan sivuita osoitteesta www.ursa.fi tai suoraan vaikkapa tästä linkistä.