Eilinen taimivaihto poiki lisää lapiohommia. Lähes kaikki taimet on jo istutettu, mutta kuutamopenkkiin suunnitelemani kasvit odottavat vielä väliaikaisistutuksessa lopullista paikkaansa. Kuten ehkä kohta muutama muukin kuutamopenkin vakioasukas kun lapiohommat etenevät.

Aiemmin kerroin, että aloittelevana pihanlaittaja tein muutama vuosi sitten penkkiä uudistaessani emämunauksen poistamalla penkissä olleet muovinpalat. Myöhemmin minulle valkeni, että ne olivat siellä ihan tarkoituksella estämässä syreenin versomista kukkien sekaan. Moni kasvi kitui ja kuivui juuri tuolla penkin takaosassa, vaikka kuinka kasteli ja lannoitti. Suunnitelmissa oli alunperin tehdä juuriesteremontti vasta ensi syksynä, etten kaivelisi ja murskaisi kaikkia sipulikasveja piloille keväällä. Nyt kuitekin sain niin upeita kasveja, että ajattelin laittaa paikat kerralla kuntoon. Narsissitkin ovat jo kukkimisensa kukkineet, mutta niiden paikat näkyvät vielä hyvin. Hieman hankalaa on kyllä kaivaa ja vääntää talikkoa/lapiota esimerkiksi hennon särkyneen sydämen vieressä. Mutta varovasti hyvä tulee. Hyttysten huitomisesta taisi tulla enemmän vahinkoja kuin itse kaivamisesta.

Kavensin syreenialuetta toiselta sivulta vajaalla metrillä. Tiukassa olivat vaikka alla kallio onkin. Takaa suurensin perenna-aluetta vajaa puoli metriä, eli sinne pitäisi nyt päästä varovasti juuriestettä asentamaan. Ongelmana on, että sitä virallista juuriestettä ei ole kuin pieni pala ja kun se on myös aika hintavaa ostaa, niin väistämättä tässä mietiskelee millä voisi juuriestettä korvata. Harkinnassa on ollut paksu muovi ja pihasta löytyneet levynpalat.

Nyt pitäisi kuitenkin vielä lähteä kastelemaan niitä siirrettyjä syreenejä (en tiedä onnistuuko noin isojen siirto, mutta mitään en toki menetäkään kokeilemalla) ja testaamaan taas väitettä, että yöllä ei muka olisi niin paljon hyttysiä. Eli olisi siis hyvää aikaa kitkemiseen ;)