86834.jpg

Tästä aloitettiin keväällä 2005 esikoisen kanssa. Pajua, vadelmaa ja mesiangervoa riitti kitkettäväksi aika paljon kuten kuvasta näkyy.

86832.jpg

Homma alkaa

86833.jpg

Kitkennän ja siivouksen jälkeen näytti tältä

89138.jpg

Kesällä 2005 iltahämärissä otettu kuva

Rajasin mustikkamaan vanhoilla hirrenpätkillä. Mustikoiden välissä ei ole ihan sitä toivottavaa metriä, vaan ovat tiheämmässä. Pinnan peitin kuorikeella, mutta enpä onneton huomannut laittaa sen alle mitään. Sanomalehti olisi varmaan käynyt hyvin tuohon tarkoitukseen. Muutamia vadelman ja mesiangervon alkuja olen käynyt tuolta nyppimässä, mutta aika hyvin rikat ovat kurissa pysyneet ihan vain ensimmäisellä kitkennällä.

Mustikat ovat vielä ainakin hengissä ja vesimyyrätkin näyttävät missanneen ne. Mahtoiko maahan kaivettu hirrenpala pitää ne loitolla? Jäniksiäkään (eikä edes jälkiäkään) ei ole pihassa näkynyt, eivätkä pellossa joskus käyskentelevät metsäkauriit uskalla tulla ihan näin lähelle taloa. Hieman tuo paikka on ehkä liian varjoisa, mutta katsotaan nyt saako noista joskus vähän enemmän satoa kuin muutaman marjan. Vasemmalla näkyvä kuusi on varmaan jossain vaiheessa pakko kaataa pois ja sen jälkeen valoa ainakin tulee hieman enemmän.