Kiitos vielä kerran mukavista kommenteistanne edelliseen Jaffa-postaukseen. Pikkuhiljaa tässä totutellaan elämään ilman koiraa ja viime aikojen "rutiineja". Lattianpesua ja kikkareiden poimista ei ole ikävä, mutta kyllä se hiukan riipaisee aina kun katsoo tyhjään kodinhoitohuoneeseen, missä koiruus viimeisiä aikoja vietti. Mutta eipä sille ajan kulumiselle mitään kukaan voi ja kaikella on aikansa, kuten eräs kotimainen lauluyhtye on joskus todennut.

Eilen, yöllä ja tänä aamupäivänä satoi yhteensä 34mm. Tyhjäsin mittarin. Nyt illalla, sateen tauottua, kävin viemässä kompostiin tavaraa´ja taas oli 6mm mittarissa. Kivipurossakin, missä ei ole alla toisin paikoin kuin harsokangas, on vettä :)

785417.jpg

Kaikki ylössuin olleet astiat ja kipot ovat täynnä, samoin kottikärryt. Onkohan tämä ainoa piha, missä näin pääsee kottikärryille käymään? ;D Onneksi siellä ei sentään ollut mitään istutettavaa sisällä hukkumassa.

785418.jpg

Sienimetsään täytyisi päästä kun alkaa tästä pihastakin löytyä jos jonkinlaista madonlakkia. Kosteudesta nauttivat tietenkin kohtuuden rajoissa myös nämä lehtikaktukset, joista toinen (
kevät- tai helluntaikaktus) päätti aloittaa heti kukkimisen ulos päästyään.

785434.jpg

785425.jpg

Nyt saisi vedentuloon tulla edes päivän parin tauko, että ehtisi leikkaamaan rehottavan nurmikon. Ensi sunnuntaille on näköjään luvassa jopa hellettä ja aurinkoa :) Toivottavasti tuo ennustus ei enää muutu, sillä minä aloitin neulomaan itselleni uusia villasukkia ruskavärisestä langasta. On niin syksyinen fiilis jo, ettei paljon puuvillalangat ja kesätopit houkuttele.

Ja ihan tässä jo odottelee postiluukkuun kolahtavaksi syyssipulikuvastoja, vaikka kesä on kai virallisesti vielä kukkeimmillaan. Tänä syksynä täytyisi tuonne uuteen, vielä keskeneräiseen kivikaarteeseen laittaa jotain kevätkukkijaa. Koska kivimuuri päästää veden pois olen narsissien sijaan ajatellut ihan perustulppaaneja, mistä olisi iloa useammaksi kuin yhdeksi vuodeksi.