Tänäänkin jouduin kastelemaan jo kaatuilemaan päässeitä perennoja pitkään. Pidin pienen grillaus-tauon ja sen jälkeen ajattelin vihdoin käydä keskeneräisen allas/puro-projetktin kimppuun. Puro ja yläallas on odottanut altaan tiivistymistä jo pari kesää. Nyt näyttäisi viimeinkin, että kallionkolo ja reunan muuraus pitävät vettä. Keväällä jo huomasin, että muovitettu, kivillä päällystetty puronuoma oli aivan täynnä multaa ja rikkoja, mutta jätin odottamaan altaan valmistumista. Nyt innoissani ajattelin päästellä vettä puroon oikein voimallisesti ja kaapia irtoroskat sitten haavilla ala-altaasta.. -mutta kuinkas sitten kävikään? Vesisuihku lopahti, mutta pumppu jatkoi käymistä. Eli kaivosta loppui vesi. Nyt saakin sitten totutella veden "lämmitykseen" ja vedenkantoon tomaatteja, kesäkurpitsaa ja kesäkukkia kastellessa. Monivuotiset saavat nyt luvan pärjätä omillaan. Ja kaikki muukin istutus/jakamishommat jäävät odottamaan runsaita sateita.

Tontilta löytyy kyllä toinenkin pihakaivo, missä vettä olisi, mutta ongelmana on vain matka sähkön ja letkutuksen suhteen. Mielessä on myös käynyt, kuinkahan syvältä talomme porakaivovesi mahtaa tulla? Hui! Täytynee laittaa tiukka säästökuuri päälle käyttövedenkin suhteen ettei sekin pääse loppumaan. Tosin meillä ei nyt mitenkään vedellä lotrata, kun on tuo kylppäri/khh-remontti kesken ja astianpesukone on ainoa vedenkuluttaja vessan lisäksi ;)

Mitäs tässä muuta kuin toiveikkaana katselemaan sääennusteita, jotka lupaavat vain kuivaa tänne länsirannikolle, viikonloppuna näyttäisi olevan sadekuurojen mahdollisuus :( Onneksi sentään vielä jotain kukkivaa löytyy, kuten tämä ruusu, mikä löysin erästä kivikasaa hajottaessa. Oli tuolloin yhden oksan ja kukan kokoinen. Nyt vähän isompi pensas, mutta tyyliltään hyvin "roikahtava". Selvitystyö mahdollisen nimen suhteen on vielä kesken, jos sellaista nyt ikinä edes tälle löytyy. Tämä on kuitenkin sitä tyyppiä, minkä nuput tahtovat mädäntyä aukeamatta.

133210.jpg