...vihdoinkin :) Pääsiäisen aikaan meidän mäellä raikui moottorisahan iloinen ääni. Tai ehkei se nyt muille kuin minulle niin paljon iloa tuottanut ;) Apuvoimien avustuksella pihasta kaatui neljä isoa koivua ja juuri sinne minne pitikin. Eikä missään ollut edes lahoa, vaikka koivujen ulkonäkö ei enää silmää hivellytkään.

1406774.jpg
Taljan kiinnitystä

1406779.jpg
Osuuko kohdalleen? Osui.

1406862.jpg
Avarampaa ja valoisampaa

Kaksi kaadetuista koivuista oli tuossa takapihan kivikaarteessa, missä puuhastelu aloitettiin jo keväällä 2006. Tuota vanhaa postausta kun katsoo, niin onhan tuossa nyt muutosta tapahtunut, vaikka välillä tuntuu, ettei mikään pihassa juurikaan etene.

Jäihän tuonne vielä koivuja, mutta toivottavasti edes kahden "vesisyöpön" poisto auttaa tuohon istutettuja pensaita kasvamaan hieman paremmin. Maatahan tuossa ei kovin paljon ole, mutta elän toivossa, että tuossa nyt jotain muutakin alkaisi kasvamaan heinän lisäksi.

Kääntölenkin "liikenneympyräkin" on viimein vapaa isoista koivuista. Tuon viimeisen kaatoa olenkin odotellut jo vuodesta 2005, että hiljaa taitaa tulla hyvä?

1406776.jpg

Pari pihlajaa ja yksi pikku kuusi tuosta vielä lähtee, että keskelle istutettu metsälehmus, kuopuksen nimikkopuu, erottuu tuolta paremmin. Tämä alue taitaa olla tulevan kesän ykkösprioriteetillä olevia hommia. Kivireunusta pitäisi tehdä lisää ja hieman täyttömaata saada, sillä tuohon isojen kivien eteen olen ajatellut jotain havuja ja kivikkokasveja.

Jatkohoitoahan ja iltapuhteita tämän asian tiimoilta riittää vielä moneksi päiväksi. Tässä on ukkokullan askareita ja minulle jää sitten tuon pienemmän oksamateriaalin keräys, varastointi ja hyötykäyttö. Ja ne paksummat risuthan syötetään oksasilppurille. Puuhakasta maaliskuun loppua!

1406772.jpg