Ukkokullan sisko oli tuonut taannoin postilaatikkoon löytöjä metsästä (miten joku ei ymmärrä näin hyvän päälle?). Kanttarelleja siis. Postinhakumatkalla löysimme muutaman muunkin sienen. Ihanaa, ettei se kamala kuivuus tappanut rihmastoja vaan vielä on toivoa saada vaikkapa muutama suppilovahvero talven varalle.

198595.jpg

Ylläolevista tateista ei enää mitään herkkuja irronnut, mutta kanttarellit muuttivat muotonsa keitoksi.

198596.jpg

Ukkokulta kävi tekemässä lähimetsässä kierroksen ja löytyihän sieltäkin jotain pientä tunnistettavaa. En ole mikään himosienestäjä, enkä uskalla käyttää kun varmoja tapauksia. Nämä (paitsi noita rouskuja) tunnistin kyllä tateiksi ja uskalsin laittaa pannun kautta pakastimeen. Siis sen vähän mitä niistä jäi perkaamisen jälkeen jäljelle ;) Herkullisia olivat olleet, ainakin herkuttelijoiden suuren lukumäärän perusteella.

198597.jpg

Rouskujen suolausta varten minulla on sellainen ruuvattava rasia, mutta missähän sekin on? Täytyisi saada oikein kunnon saalis, että jaksaisi alkaa suolauspuuhiin. Suolasienet ovat tosin jostain syystä sitten kuitenkin jääneet käyttämättä, että taidan tyytyä niihin suppiloihin, jos niitä jostain löydän. Ne on niin helppoja käyttää kuivattuina, sen kun rutistelee ruokaan mukaan tai laittaa hetkeksi veteen likoamaan.

Se sienistä. Puutarhan satoa olisi vielä kerättäväksi, mutta eipäs vaan mahdu minnekään (pakastimeen). Vaihdettiin alkukesästä jääkaappipakastin isoksi jääkaapiksi ja sen lisäksi on käytössä arkkupakastin, mikä vieläkin pullistelee herukoita, joista pitäisi jotain päivänä tulla mehua. Sitten kun on viileämmät kelit on kiva mehustaa ;) Vieläkin on siis ollut niin hyvät kelit, ettei tee mieli kaivaa "maijaa" esiin. Linnutkin ovat edellisistä vuosista poiketen jättäneet sekä herukat että nyt kypsyneet aroniat rauhaan. Niitä siis riittäisi, mutta mitäs niistä voisi tehdä? Aronioiden hyötykäyttö on tähän asti jäänyt vain höyrymehukeitokseen lisäämiseen.

Harjoituskasvihuoneen chilit (todettu todella tulisiksi) on nypitty suurimmaksi osaksi kuivumaan ja tomaatintaimetkin näyttävät jo melkolailla pystyynkuolleilta. Jalapenona ostamastani taimesta en osaa sanoa oikein mitään. Se pieni paprikamainen hedelmä(?) mikä siihen tuli ei maistunut ainakaan raakana miltään. Pitäisi varmaan säilöä jotenkin. Kesäkurpitsasatoa tulee vieläkin, vaikka muutama lehti menikin toisesta taimesta taannoisessa hallayössä.

198594.jpg

Tämä upea minua paljon korkeampi komistus ansaitsisi kyllä päästä purkukuntoisen navetan seinustan rappioromantiikasta vaikka ihan porraspielen sivuun. Mahdollista satoa en ole yhtään tutkinut, mutta komea on ilman sitäkin, vai mitä?

198598.jpg

Maa-artisokka