Kun en selkäkipujeni takia pääse pihalle varsinaisiin töihin, niin täytyy käyttää aika suunnittelun merkeissä, vaikka jos totta puhutaan tekisi mieli vain nukkua. Kävin kameran kanssa kuvailemassa pihan epäkohtia ja laitan osan nyt tähänkin ikäänkuin ennen-kuvina.

Suurin ongelma on pihaan sisääntulo. Siellähän kesken on edelleen tuo meidän "liikenneympyrä", mikä odottelee edelleen yhden isonkoivun, parin pihlajan ja kuusentaimen poistoa, kivimuurin tekoa ja alueen muutakin siistintää.

Senjälkeen kohti ulko-ovea tultaessa on vastassa kituva nurmikko, ja jälleen yksi (ikäloppu) koivu, mistä haluaisin eroon. Aivan portaaneduskivetyksen edessä on ensimmäinen kukkapenkki, mitä olen tänne tuon saniaisen ympärille kehitellyt. Tämä puoli pihaa oli muuttaessamme lähes luonnontilassa ja täynnä ruttojuurta, heinää, pihlajia, syreenipöheikköä, tuoksuvatukkaa, happomarjaa ja punalehtiruusua.

Tuota kukkapenkkiä olen pariin otteeseen muljannut ja suurennellutkin sitä mukaa kun on ruohonleikkuri karahdellut kiviin ja kantoihin. Nyttemmin se on alkanut tympiä ulkonäöllään. Alkukeväästä se vielä oli suht siedettävän näköinen..

732866.jpg

Mutta nyt sen on vallannut lehtosinilatva ja lopputulos on aivan kaamea sekasotku. Laitoin tuonne saniaisen taakse joskus YHDEN alun ja näemmä on HYVÄ LEVIÄMÄÄN! Varokaa tätä kasvia.

760447.jpg

Olen katsellut tätä aluetta sillä silmällä, että saattaisin poistaa tai muuttaa kokonaan tämän kukkapenkin, kun on niin tylsän näköinen talviaikaan. Tämä on aika suuren osan päivää talon varjossa, eli mitään havuja tähän ei voi talviväriksi laittaa, ja varjon lisäksi sisääntulon lumet kasataan tuohon penkin päälle.Pihatien reunaan tuli vain huitaistua nuo kivenmurikat, että saatiin selvä raja nurmikon ja soran väliin.

760451.jpg

Tuohon kuvaan hahmottelin hieman uutta istutusalueen rajaa. Eniten minua kutkuttavat nyt pionit, joille ei ole pihasta tähän asti oikein hyvää paikkaa löytynyt. Toinen vaihtoehto voisi olla sekalainen perennapenkki. Aurauslumien takia ei havuja kannata tähänkään ajatella.

Pohdin jättäisinkö tuon vanhan penkin uuden jatkoksi vai poistanko kokonaan. Koko nurmikkokin täytyisi tehdä uudelleen, senverran kituliaasti tuossa kasvaa. Kaikki tämä tietenkin vasta sitten kun tuo taustalla näkyvä koivu on pois pelistä. Jostain syystä en jaa näitä koivunkaatovisioita ukkokultani kanssa ;D Hän tuntuu pitävän kynsin hampain kiinni tontin jokaisesta koivuista (vaikka niitä on metsä täynnä).

Sama vielä toisesta suunnasta.

760454.jpg

Ajattelin, että pionipenkki toimisi parempana rajana tien ja nurmen välissä ja olisi lisäksi perinteisemmän oloinenkin. Eikä ne hommat tuohon lopu, nimittäin tuo pihatien toinen puoli on jos mahdollista vielä ankeamman näköinen.

760517.jpg

Tuon sinisen viivan kohdalta on hetkisitten purettu pieni hutaisten kasattu kivimuuri. Tuosta kuvasta lähtevät toivottavasti ensi talvena pois nuo kaksi koivua, ja myöhemmin myös taaempana näkyvä kuusi. Tuonne kuusen lähistölle on tulossa joskus jonkinlainen autotalli/verstas/tekninen tila.

Olen ajatellut, että tälle puolella (miksei molemmille puolillekin) voisi ajatella vaikka omenapuita, kun vesimyyrät tuskin tänne asti tuolta pellolta kallion läpi tulevat. Täytyisikö näiden tien puolien olla yhtenäisiä? Mietintä jatkuu. Nyt täytyy lopettaa tämä istuminen, ei oikein edes se suju. Jos joku haluaa kommentoida tai ehdottaa jotain tälle alueelle, niin otan oikein mielelläni kommentteja ja ehdotuksia vastaan.