Lumet ovat kaikki sulaneet, mutta luonto on pääosin vielä ruskean eri sävyjä, havupuiden vihreyttä lukuunottamatta. Muutamia pieniä väripilkkuja sentään omasta pihastakin (lasten hujan hajan olevien muovilelujen lisäksi) jo löytyy. Ensimmäiset krookukset ovat kukassa ja seinustalla sinivalkoisuuden täydentävät scillat ja sinivuokot. Sinivuokkojen kukintaa onkin metsässä sitten paljon enemmän, mutta sitä en näemmä onnistu millään omalla digipokkarilla tallentamaan. Taustakuvassa näkyy sunnuntain (15.4.07) tilannetta ja tästä näet parin vuoden takaisen eri pokkarilla otetun kuvan. Ilmassa lentelee satunnaisesti myös sitruunaperhosia, muutama nokkosperhonenkin on havaittu ja välillä kuuluu jopa kimalaisten pörinää.
522548.jpg

Pihalla puuhastelu on jäänyt tänä keväänä aika vähiin kylpyhuoneremontin loppusuoran vuoksi, mutta jonkinasteiseen ulkoruokintaan sentään olemme siirtyneet.
522675.jpg
522674.jpg

Ukkokulta on leikannut marjapensaita, omenapuun vesivesoja ja muuten polkujen yli liiaksi kaartuvia puskia. Aurinkoisen viime sunnuntain kunniaksi tekivät poikien kanssa muutamia uusia asuntoja linnuillekin, nämä ovat kuulemma muuttovalmiita asuntoja talitiaisille ja leppälinnuille
522550.jpg
522549.jpg
Minä puolestani en ole saanut aikaiseksi pihalla juuri mitään pientä haravointia tai kukkapenkkien siivousta kummempaa. Eikä yhtään tainta ole vieläkään esikasvatuksessa. Jotenkin aiemmin kärsitty takatalvi vei pihallaolohalut ainakin hetkellisesti pois.

Taannoin pihan laitamilla pientä risusavottaa tehdessä tein vähän ikävämmän sorttisia bongauksia. Löysin jälleen pihasta yhden kaatopaikan. Kivipuron ja cottage gardenin (niin aika hieno nimi sekalaiselle maatilkulle :) ) altahan tuli kaivettua esiin 4 jätesäkillistä romua.  Aitantakaiseen rinteeseen on kätketty jos minkinlaista lasipulloa ja osa niistä löytyi tietenkin rikkoontuneena. Ensiksi siellä kävellessä ihmettelin, mikä ihme täällä rytisee... Nooh, löytyipä seasta sentään tuo metallinen potta, missä on valmiiksi reikiäkin pohjassa. Siihen varmaan kesäksi pesiytyy jokin kukkanen, eihän sitä nyt hyvää löytöä roskiin (metallikeräykseen) viedä ;) Muita bongauksia varten tein sivun oikeaan laitaan laatikon, missä näkyy ensimmäisiä pihasta bongattuja eläimiä ja kasveja. Viime vuotiset bongaukset löytyvät täältä.

522598.jpg
Ehkä minäkin täältä vielä intoudun pihaa enemmän kuopsuttamaan, jahka menee tämä kevätväsymys ohi. Sitä odotetellessa on hyvä vaikka vähän neuloskella tai askarrella jotain muuta mukavaa sisätiloissa. Ja edelleen miettiä mitä ikkunoista näkyville epäkohdille tekisi. Ja millä aikataululla.