Elän pihalla jännittävää aikaa.. Toinen kolme vuotta sitten maahan laitettamistani "pussipioneista", ja joiden lajiketta en TIETENKÄÄN muista, on aloittamassa kukinnan kahden nupun voimin. Muistelen, että ainakin toisessa pussissa olisi ollut vaaleanpunaisen pionin kuva. Toinenkin "pussipioni" yritti kukkia, mutta nuppu valitettavasti kuivui. 

114485.jpg

Edellisessä viestissä oli kuva pihasta löytämästäni aniliininpunaisesta pionista, joka viime kesänä kukki ensimmäisen kerran muutaman siirron jälkeen kolmen kukan voimin. Jurottamiseen ilman kukkia meni siis kaksi kesää. Tänä kesänä puskalla on kokoa hieman edelliskesää enemmän ja kukkia tulossa tuplaten eli 6 kappaletta.

Kaikki nämä pionit kasvavat kallion reunaa vasten alueella, joka ei ole vielä kovin aktiivisessa hoidossa. Multaa alla ei ole taaskaan kummoisesti ja aurinkokin tavoittaa nämä vasta puoliltapäivin. Seuralaisina näillä on vielä vähän mitä sattuu eli tällähetkellä sinistä siperiankurjenmiekkaa, nurmitädykettä, maahumalaa sekä sekalainen seurakunta erilaisia rikkoja.

Purkissa odottelee yksi uusi pioni, valkoinen Duchesse de Nemours, kuutamopenkin päähän pääsyä . Kuutamopenkkiprojekti on aika tavalla vaiheessa kun puutarhurin mieli taas kääntymässä täysin toiseen suuntaan. Katselin nimittäin joku ilta salin ikkunasta tuota puolta pihasta, mistä poistettiin juuri iso kanto silläsilmällä, että siinäpä vasta hieno taustamaisema kuutamopuutarhalle. Takana on monta valkoista koivunrunkoa ja tilaa vaikka isommillekin valkoisille pensaille vaikkapa syreenille ja syyshortensialle (mitkä molemmat muutenkin tarvitsevat siirtoa). Että laittaako kaksi kuutamopuutarhaa vai siirtää vanha uudelle paikalle. Kas, siinäpä vasta (mukava) kysymys ;) Eihän se vaadi kuin julmasti työtä ja useita kuutioita multaa.