Ukkokultani halusi tänä kesänä koettaa saako tälläisestä pienestä, muovisesta kasvilavasta/huoneesta parempaa satoa kuin talon seinustalta pienissä kukkapurkeissa olevista tomaatintaimista.

112918.jpg

Puutavara muovihuoneeseen löytyi vanhan saunan purkumateriaaleista ja muovia taas tarvittiin uuden saunaosaston lattiavalun kosteana pitämisessä. Tämä "harjoituskasvihuone" on sijoitettu rappioromanttisesti purkukuntoisen navetan päätyyn. Vasemmalla puolella on pieni rivi salaattisipulia sekä pari riviä sokerihernettä. Varsinaista mansikkamaata siinä odottelee myös muutama Polka -taimi. Oikealla taas rehottavat kesäkurpitsa ja lipstikka sekä muutamia yrttejä. Tänä vuonna ajateltiin pärjätä vain yhdellä kesäkurpitsan taimella, kun aiemmin olemme olleet vähän "pulassa" kurpitsojemme kanssa ;)

Muovihuoneen sisällä kasvaa 7 erilaista tomaatintainta, joista yksi on amppelitomaatti. Kaikissa on jo mukavasti raakileitakin. Taimet ukkokulta osti torilta ja jännityksellä odotamme minkä värisiä tomaatteja saamme. Nimet ja lajikkeet menivät kuulemma heti mielessä sekaisin.

Monet vanhat sukkahousutkin ovat saaneet uuden elämän tomaattien tukemisessa. Ne ovat sopivan pehmeää ja joustavaa materiaalia eivätkä riko tomaattien vartta.

Tämä on harjoituskasvihuone siinä mielessä, että jonnekin pihaan on tarkoitus joskus tehdä sellainen perinteisemmän näköinen harjakattoinen kasvihuone.

112912.jpg

Amppelitomaatin raakileita