Pihassa kasvaa muutamia hostia. Mielestäni näitä "vanhoja" on ainakin kolmea erilaista. En tiedä onko edellinen asukas lisännyt nämä siemenestä vai miten (ainakin kivikkokasveista osa on siemenlisättyjä). Kaksi näistä luulen tunnistavani lajikkeiksi.

107646.jpg

1. Kirjokuunlilja Hosta undulata

107647.jpg

2. Komeakuunlilja joku

Vasta tänä kesänä olen kiinnittänyt huomiota näiden kahden edellisten joukosta ja seasta löytyviin toisennäköisiin hostiin. Mitä lie nämä ovat? Jotain mutaatioitako? Näitä vaaleita on ainakin kahta eri tyyppiä. Kokonaan vaaleita ja sitten näitä missä on vihreää reunassa. Olisi hauska tietää ovatko jotain virallista lajiketta vai ihan luonnonoikkuja vaan.

107648.jpg

3. Kirjokuunliljan kaverina tälläinen limenkeltainen

107649.jpg

4. Vaaleankeltainen vihreillä reunoilla, ehkä Fortunei albopicta?

Näiden pihassa aiemmin olleiden lisäksi olen muutamia lisännytkin eli ainakin tälläisiä. Kyllä nyt harmittaa kun näistä on nimet ensimmäistä lukuunottamatta hukassa.

107645.jpg

5. Hosta fortunei hyacinthina

107684.jpg

6. Mummolasta tuotua

107683.jpg

7. 'Frances Williams'

Näiden lisäksi on vielä naapurista saatua sinikuunliljaa ja jotain ystävättäreltä saatua pieni/kapealehtistä kirjavaa, joka tässä kuvassa on nyt kaapattuna purkkiin kun ihmettelin mikä kitukasvuinen penkissä oikein on. Kaivelin ylös ja vasta sitten muistin mistä taimi on peräisin. Pitää istuttaa pikimiten uudelleen.

107686.jpg

8. ystävältä saatua kapealehtistä

Kauniita ovat ilman nimiäkin, mutta jos joku "hostaihminen" suoralta kädeltä näitä tunnistaa, niin ne vasta  mukavia kommentteja olisi luettavaksi. Netistä olen vasta vähän ehtinyt näitä etsimään ja heti tuli eteen valtava runsaudenpula. Näitähän on tuhansia erilaisia ja nimisiä ;) Paljon haaveiltavaa ja hankittavaa tuleviksi vuosiksi siis.