Viikonloppuna saatiin vähän pihan talvikunnostusta eteenpäin, mutta tekemistä riittää vieläkin. Kuopus on ollut syksyn ensimmäisessä flunsssassa, enkä ole nyt arkena päässyt hommia jatkamaan. Väsymys ja saamattomuus vaivaa kyllä itseäkin ja pihalle lähteminen tuntuu vaativan kohtuuttomia ponnistuksia.

Eikä hommien perässä tarvitsisi edes pihalle lähteä, vaan tarttua vaikka ikkunanpesuämpäriin, mutta kun ei, niin ei (jaksa). Sunnuntaina yritin etsiä pihasta kauniita ruskalehtiä, mutta vesiperä tuli. Kaikki lehdet ovat jotenkin ruostevikaisia ja esimerkiksi viime syksynä kauniin punaisena hehkuneen rinneangervon lehdet ovat ruskeanvihreälaikkuiset. Lehtien kanssa piti koettaa ainakin minulle ihan uutta asiaa: oshibanaa. Kurkatkaapa miten värikästä tai halutessa hillittyä, mutta upeaa jälkeä kukista ja muista kasvinosista tai vaikka hedelmien kuorista saakaan. Tuossa olisi puuhaa pimeiksi illoiksi, jos sitä ei muuten ole ;) Käsitöiden tekijällä tuskin on montaa luppoiltaa ennen joulua, mutta josko sitten keväällä kun kuumeisesti odottaa uutta kesää ja sen kukkia.

Kauniista kuvista hieman ankeampiin. Kaikki pihalla näytti jotenkin niin surkealta, että päätin kuvailla hieman normaalista poikkeavista kuvakulmista.

Ensin on uutta vihreyttä. Tässä kohtaa ei siis ennen kulunutta kesää ole sammal kasvanut. Paikka on pihan aurinkoisimpia.

968661.jpg

Nämä kallioimarteet (?) onneksi vihertävät monessa paikkaa vaikka muut saniaiset ovat jo ruskeita.

968619.jpg

Metsä on täynnä sammaleella ja lehdillä verhoiltuja kiviä (vaikka sieltä täältä huomaamattomista paikoista olen sammalta askarteluun ottanutkin).

968622.jpg

Rajanaapurin metsässä vielä haaleaa ruskaakin havaittavissa.

968621.jpg

Ja kallionlaen reunalla on vanha puolilaho keinu, missä restauroitu turveharkkonalleni viettää syksyisiä päiviä.

968623.jpg

Tällaisin tunnelmin tällä kertaa. Nyt jatkan lasten talvivaatekartoitusta, tai siis yritän ensin etsiä käsiini ne kartoitettavat haalarit sun muut rensselit. Perjantain vastaiseksi yöksi on tänne länsirannikollekin luvattu jo astetta talvisempaa keliä ja jopa räntää. Onkohan kukkasipulit jo alennusmyynnissä? En ole yhtään huomannut seurata asiaa mainoksista, enkä ole alan kaupoissa pitkiin aikoihin käynyt.