Tämä piha sijaitsee II-vyöhykkeellä. Päärakennus, 1920 -luvulla rakennettu maalaistalo, sijaitsee  kallioisella mäennyppylällä ja omaa temmellyskenttää on pari hehtaaria. Ukkokullan kanssa hankimme tämän paikan ja muutimme tänne vuonna 2000. Sen jälkeen perhe onkin kasvanut kolmella poikaviikarilla ja kahdella kissalla. Aiemmin meillä oli jo dalmatiankoira.

86029.jpg

Pihapiiristä löytyy iso (purkukuntoinen) navettarakennus, minkä päässä on hyväkuntoinen, olkikattoinen rehusiilo. Samoin romahtanut maakellari, mikä on tarkoitus kyllä korjata varastokäyttöön. Ukkokulta on uustuotantona rakentanut pihaan myös vanhaa mallia mukailevan aitan. Suunnitelmissa on lisätä pihaan ainakin autotalli/tekninen rakennus sekä jonkinmoinen huvimaja.

85982.jpg

Aittapolkua talvella 2004

Pihan erikoisuus ja samalla myös jonkinasteinen haitta on monissa paikoissa näkyvä peruskallio. Sitä on myös kaivettu ja pesty esiin lisää aiempien asukkaiden tekemien multatäyttöjen alta. Kallion laella kasvillisuus on melko karua ja siellä olevat kasvit ovat joutuneet sopeutumaan kuivuuteen ja todella ohueen multakerrokseen. Kallion reunoilla ja päällä kasvaa muutamia todella isoja mäntyjä (jotka roskaavat todella paljon). Mistään ylettömästä rehevyydestä tässä pihassa ei siis voi haaveilla, vaikka juuri sellaisesta kirjoittaja näkee puutarhaunia.

85973.jpg

Marraskuussa 2003

Pihasta löytyy kallion ja irtokivistä kasattujen pikkumuurien lisäksi kyllä muunkinlaista osiota. On  sekametsää, pieni lehto, haavikkoa, alavammalla peltomaalla oleva savinen, rikkaruohottunut ja vesimyyrien asuttama kasvimaa, heinäpelto, puolensataa vanhaa (uudistettavaa) marjapensasta ja pikkuisia nurmikkolaikkuja siellä täällä kallioiden välissä lähempänä taloa.

Jos jotain voisin muuttaa niin toivoisin syvempää kasvualustaa, vähemmän vesimyyriä ja tuulisia ilmoja. Pihan reunalla, navetan takana kasvaa kyllä kuusiaita, mutta se ei valitettavasti estä tuulta puhaltamasta pihaan koko peltoaukean mitalta. Toisaalta tuuli kyllä pitää metsässä asustavia hyttysiä hiukan loitolla varsinaisesta olopihasta.

84421.jpg

Sinivuokkojen kukoistusta

84412.jpg

Heinäntekoa perinteiseen tapaan, naapurit laittavat heinät hevosilleen