Mikä lie syysväsymys tai muu iskenyt, mutta en kertakaikkiaan nyt jaksa innostua puutarhahommista. Sujuvasti kyllä katselen ikkunoista kun kasvit lakastuvat ja ruoho kasvaa. Kultapallo hehkuu minulle kauniisti, mutta niin vain pysyttelen pois kuokan ja lapion varresta.

Halla on vieraillut täälläkin ja kesäkurpitsa on osittain jo tuhoutunut. Tyrnimarjat vielä odottavat poimijaansa, mutta aronioiden eikä omppujen takia ei ole tarvinnut vaivautua. Jälkimmäiset ovat tippuneet rupisina aikoja sitten maahan ja aroniatkin on tänä vuonna linnuille kelvanneet. Eipä silti, että niistä olisin isompaa tehnyt.

Herukat laitoin taas tänäkin vuonna ensin pakastimeen ja aloitin mehunkeiton vasta sitten kun pakastin alkoi täyttyä ääriään myöden. 40 litraa mehua siellä nyt odottelee janoisia suita.

Edellisen postauksen kiviaitakaan ei ole edennyt. Ukkokulta loukkasi pari sormeaan kivien kanssa muljatessa ja odotellaan tässä, että sormi kestäisi taas muljausta.

Sisätiloihin en ole silti täysin jäänyt vaan ulkona tulee kyllä oltua a) langanvärjäyspuuhissa ja b) sienimetsässä ja c) puolukassa. Tänä vuonna on huomattu, ettei edes kanttarellien perässä tarvitse lähteä talosta juuri 10 metriä kauemmas :) No, kauempanakin on käyty hirvikärpäsiä kiusaamassa ja nytkin kuivurissa pöhisee taas yksi satsi ihanaisia suppilovahveroita ja iltapalaksi nautiskeltiin kanttarellimuhennosta leivänpäällä.

894536.jpg

Ja mikä parasta sienestyksessä, niin nyt kun on innostunut värjäilemään villalankoja voi ottaa mukaan myös ei-syötäviä sieniä kuten seitikkejä ;) Eli harvemmin tulen metsästä ihan tyhjin käsin.

Sienimetsästä on peräisin myös tämä seuraava löytö (=pihan romu). Raahasin tätä valurautaista lavuaaria sormet kankeana ukkokullan virnuillessa, ei siis mokoma suostunut auttamaan romunkeräämisessäni ;D

894535.jpg

Näen jo sieluni silmillä miten tuossa ruosteisessa etureunassa on joskus sinivalkoiset mosaiikit ja ties vaikka tuo pääsisi ihan alkuperäiseen käyttöönkin tai sitten vaan seinälle kukka-astiaksi, kun on pohjareikäkin jo valmiina. Niitä mosaiikkiin tarvittavia astioitakin on arvatenkin jemmassa. Ja olisihan tuo alaosa nätti ihan sammaloituneenakin, mutta se voi olla liian pitkällinen projekti.

90207.jpg

Loppuun hieman meemittelyä. Inkiväärin Periferialife -blogissa oli minulle tällainen haaste:

Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Kotiuduin hetki sitten sienimetsästä ja vaihdoin kotoiset sisäryntyt päälleni eli: tummansinisen pitkähiaisen trikoopaidan ja kirkkaanpunaiset trikoosamettiset olohousut (aivan karseat jos ukkokullan mielipidettä joku kysyisi), jalassa on tietenkin itsekudotut villasukat (ollut koko päivän, paitsi tuonne sienimetsään lisäsin alle vielä urheilusukat). Kaiken kruunaa beige nukkavieru lukunuttu tai hartioiden lämmitin tms. Kerron nyt tähän vielä että metsässä minulla oli ulkoilupuvun päällä sellainen oranssi hirvikärpäshirvitys. Se oli muuten todella kätevä kun alkoi pimeä tulla ja tulin vähän vauhdilla kotiinpäin,  ei tarvinnut pelätä risujen silmiin osumista kun oli se verkko edessä.

Ja ketäs sitten haastetaan jatkamaan tätä? Koetaanpas seuraavia blogeja: Kuusenkerkkä, PihapolkuPuutarhaprojekti, Sateenvarjojalavan kätköissä ja Villin pihan tarinoita.

240674.jpg
(Kuva viime syksyltä, tämän kukkia vasta odotellaan)