Säätyyppi on selvästi vaihtunut syksyiseksi. Vettä on tullut melkein päivittäin ja aina vesiryöpsyn välillä aurinkokin on pilkahtanut, kuten esimerkiksi tässä kuvassa näkyy:

212685.jpg

Terassia ei enää juurikaan ole käytetty ja kesätavaroiden siirto talvisäilöön on alkanut. Ja voi että, sitä tavaraa riittää. Lapset on "kylväneet" sitä sun tätä sinne ja tänne, ja vielä kaikkiin muihinkin paikkoihin. Ja onhan sitä äidiltäkin tainnut muutama multapussi tai työkalu jäädä erilaisille työmaille retkottamaan ;) Hommia siis riittää. Olisi kiva saada piha siivottua jotenkuten ennen pakkasia, ettei sitten tarvi kuuraisia tavaroita nyhtää maasta irti jos talvi sittenkin tulee. Vielä ei ole pakkanen täällä käynyt ja esimerkiksi kesäkurpitsa kasvattelee vieläkin muutamaa "hedelmää".

Vaahterassa on ihan muutamassa päivässä tapahtunut lehtien kellastuminen ja samaan aikaan alkavat jo pudota maahankin. Kauaa ei siis tänä vuonna ehdi tästä ihanuudesta nauttimaan.

212689.jpg

Tänään käytiin kurkkaamassa metsässä löytyisikö yhtään suppilovahveroa, mutta eipä vain näkynyt. Vain kangasrouskuja ja jotain muita tunnistamattomia sieniä. Ettei olisi tullut turha reissu, niin otin muutaman puolukanoksan mukaan ja koristelin niillä sekä callunoilla pihatien alkupäätä.

212686.jpg

Koristepyörän syysilme: callunaa ja puolukanversoja

212688.jpg

Calluna, puolukanversoja sekä vanamoa

Monenmoista kukkijaakin löytyy vielä mm. piiskut ja yksi kolmesta erilajisesta isosta maksaruohosta kukkivat vielä. Samoin maatiaisasterit, orvokit ja pensaskrassi. Tämä miniruusukin sinnittelee vielä somasti vaikka lehdet ovatkin jossain härmässä.

212687.jpg

Tämä pieni kaveri sensijaan oli vielä ihan vetreässä kunnossa kiipeillessään kukkanpenkistä pois ottamassani aurinkokennosudenkorennossa.

212691.jpg